Hem » Känd artist misstänks för stämpling till människorov

Känd artist misstänks för stämpling till människorov

by bengans

En av Sveriges mest kända artister som kopplas till ett ökänt kriminellt gäng blev häktad på nyårsnatten 2021, för på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov. Offret är en annan välkänd artist. Våren år 2021 sprider sig bilder som en löpeld där en framgångsrik artist råkar ut för misshandel samt grovt rån.

Uppgifter inkom till polisen om att artistens bortförande skett av 15-tal maskerade män som pistolhotat, dessutom rispat med kniv och rånat honom. Gärningsmännen kom bland annat över smycken och en Rolexklocka.

Efter händelsen ska dem utpressat offret: Om han inte betalar miljonbelopp skulle förnedrande bilder läcka ut på nätet.

Vilken känd artist misstänks för stämpling till människorov

Enligt uppgifter ska Yasin Abdullah Mahmoud ha lurat den kände artisten Einar till en musikstudio som kopplas ihop med denna händelse. Yasin har en dokumenterad koppling till det kriminella nätverket Shottaz. Polisen pekar ut dessa som en bland Stockholms mest våldsamma nätverk. På ett skvaller forum nämnt Flashback diskuterar dem vilt om denna händelse.

I juli i år fick 26 personer dom, till fängelse för ett stort antal brott, med kopplingar till Vårbynätverket. Många av dem för deras inblandning i kidnappningen av Einar.

Rapartisten och påstådda medlemmen i Shottaz, Yasin Mahmoud fick 10 månaders fängelse för förberedelse till människorov. Ett och ett halvt års fängelse yrkade åklagaren på. Dock eftersom han återfallit i brott beslutade tingsrätten att han dessutom ska avtjäna en kvarvarande del av ett fängelsestraff som legat sedan tidigare. Det totala straffet blir alltså drygt 1,5 år.

Relaterat

Bengans, A Media Company – All Right Reserved.