Hem » Mauri Hermundsson – från Youtube till rikskändis

Mauri Hermundsson – från Youtube till rikskändis

by bengans

Är man ungefär 2 meter lång och dessutom rödhårig, ja då sticker man ut när man kommer gående på gatan. Råkar man vara Youtuber så går man igenom rutan istället. Det är precis det som Mauri Hermundsson har lyckats göra. Idag sysslar Mauri med allt ifrån matprogram till Lego Masters. Mauri har genom att vara gemytlig och trevlig lyckats bli Mauri med hela folket.

Snabba fakta om Mauri Hermundsson

NamnMauri Viktor Leonard Hermundsson
Född30 oktober 1991 i Järna, Södertälje kommun, Stockholms län
StjärnteckenSkorpion 
FamiljMamma från Tyskland, pappa från Island, en storasyster, en storebror och en lillebror
YrkeJournalist och programledare

Mauri Hermundsson uppväxt i Järna

Mauri Hermundssons familj slog ner sina bopålar i svenska Järna, centrum för antroposofin i Sverige. Det var även i Järna Mauri föddes 1991, i slutet av oktober. Dock föddes han som Victor Hermundsson, ett namn han kom att kallas tills han var ungefär sju år gammal. Mauri Hermundssons namn kom att bytas när han fick en idol som var ett par år äldre än honom själv.

Mauri Hermundssons namn – ett eget beslut

Den andre Mauri var en duktig kille i fotboll som den då sjuårige Victor såg upp till. Så han bestämde sig för att han inte skulle svara när föräldrarna sa Victor till honom, utan bara Mauri. Givetvis var inte föräldrarna nöjda med detta, men Mauri tyckte att han kunde få bestämma sitt eget namn.

Dessutom hade Mauri Hermundssons pappa haft en speciell dröm strax innan Mauri föddes. Drömmen handlade om att föräldrarna skulle få en pojke som skulle heta Mauritz. Så Mauri Hermundssons föräldrar gick med på namnbytet efter ett tag och idag är Mauri verkligen en Mauri.

Mauri Hermundssons utbildning från grundskola till högskola

När det gäller Mauri Hermundssons utbildning så började han skolan i Järna. Där gick han på Örjansskolan som är en Waldorfskola. Waldorfskola innebär att konstnärliga delar genomsyrar mycket av skolans ämnen på olika sätt.

Efter skolan gick Mauri journalistutbildning som är en av hans grundstenar idag. Självklart har Mauri Hermundssons uppväxt i Järna format honom till den han är idag. Tur är väl det, med en fantastisk personlighet som går rakt igenom TV-rutan på Lego Masters. Både barn och vuxna följer programmet för att det är lego i fokus och Mustiga Mauri som är programledare.  

Markus Granseth eller Mauri Hermundsson i Bolibompa

Många blandar ihop Markus Granseth med Mauri, förmodligen på grund av hårfärgen. Det är många som undrar om programledaren är Mauri Hermundsson i Bolibompa. Det är dock felaktigt eftersom det är Markus som är programledare i det programmet.

Mauri har själv sagt att om han skulle träffa Markus någon gång så är han säker på att de skulle bli goda vänner. Just det känns lite som Mauri, han tror gott om alla han inte känner. Hade Mauri varit en tecknad figur så hade han nog ätit dunderhonung och kallats Bamse.

Mauri visar framfötterna i Lego Masters

Lego Masters är något som Mauri brinner starkt för. En av de saker han blivit gladast för där var när ett lag byggde Mauri i Lego Masters. Det är roligt att han tycker det är roligt eftersom han själv aldrig byggt lego.

Det är något som verkar vara Mauris grej. Något han inte gör själv ser han till att lära sig om på andra sätt. Hans andra stora jobbprojekt är ett matlagningsprogram som han driver. Mauri Hermundsson har Aftonbladet bakom sig i det matprojektet.

Mauri – en urusel kock som fick äggstra tur med Bianca Ingrosso

Egentligen kan Mauri inte laga mat heller och har ändå ett matprogram, det är fascinerande. Senaste gången han lagade mat var i Mat med Mauri. Då gjorde han en äggröra till Bianca Ingrosso. Enligt Bianca var det den godaste äggröran hon någonsin ätit. Det är något som Mauri stoltserar med ännu, även om han tror att det mest beror på tur.

Mauris fantastiska äggröra à la Bianca Ingrosso

  • Tre ägg
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • En stor portion tur

Rör ihop allt i en stekpanna till perfekt konsistens och servera sedan snyggt på tallrik. Ät och njut!

Mauris bolag

Hur lång är Mauri undrar kanske någon. Att han är lång, det ser man tydligt, men det spelar ingen roll. Som den långa och lysande stjärnan Mauri är kommer han fortsätta bli en efterfrågad programledare. Vill man veta hur bra det går för Mauri kan man söka upp honom på allabolag.se. Där kan man se offentlig information om Mauris företag Mauri Hermundsson AB.

Relaterat

Bengans, A Media Company – All Right Reserved.