Hem » Erlend Körberg – är han som sin far? 

Erlend Körberg – är han som sin far? 

by bengans
MUSICCC1

Erlend Körberg är son till mannen med Sveriges förmodligen mest välkända röst; Tommy Körberg. Det sägs ibland att han gått i pappas fotspår, men det är inte nödvändigtvis sant. Med det efternamnet hade han säkert kunnat vara rikskänd vi det här laget. Så varför är han inte det?

Det lilla vi vet om Erlend Körberg

Fullständigt namnErland Gustav H Roaldsen Körberg
Född13 februari, 1996
BorSkeppsmäklargatan, Stockholm 
FamiljPappa Tommy Körberg, mamma Kirsti Skavberg Roaldsen och halvsyskonen Anton Körberg och Elvira Körberg

Erlend Körberg – familj med ett brokigt förflutet

Erlend Körberg har faktiskt inte gjort mycket väsen av sig. Brorsan Anton Körberg är istället familjens andra stjärnskott. Han har synts i den gamla såpan ”Vita lögner” och andra TV-produktioner genom åren. Han har även bidragit med två barnbarn till Tommy som Erlend Körberg förstås är farbror till.

Tommy Körberg har haft tre fruar och skaffade barn med var och en av dem. Att han inte var den bästa av pappor till första sonen Anton kan kanske förklaras av hans egen historia av att ha blivit lämnad till fosterfamilj som bebis. Tommy övergav nämligen Anton i och med att han lämnade Anki Lidén, Antons mamma. 

Familjemönster som upprepas i generationer är inte ovanligt. Vi kan bara hoppas att Erlend och Anton kan göra bättre och vara mer närvarande pappor. Det verkar som att Anton siktar på det med mycket barnfokus på sin Instagram, men har Erlend några barn på gång?

Erlend Körberg och kärleken 

Erlend Körberg blir 27 år i februari så visst är åldern inne för att skaffa barn. Enligt Facebook har han sedan februari 2020 en relation med Lisa Holmgren. De bor tillsammans i en lägenhet i Stockholm och tycks ha pluggat musik ihop. Åtminstone har de spelat in musik tillsammans under hans studietid.

Ingen av dem tycks vara aktiva på Instagram och inga bilder eller kommentarer på Facebook tyder på giftermål eller barn i sikte. Vem vet om det är aktuellt eller ej. Idag är det ju inte ovanligt att man väntar till långt efter 30 innan man tar de stegen. De har dessutom bara varit ihop ett par år. Vi kan nog helt enkelt ge dem lite tid. 

Erlend Körberg och karriären

Erland Körberg har uppenbarligen liknande intressen som pappa Körberg. Trots att musik och teater fått ta stor del i hans liv är han dock i princip okänd för gemene svensk. Hans karriär så långt tycks bestå av:

  • Arbete på Oscarsteatern
  • Musikstudier på Skeppsholmens Folkhögskola. 
  • ”Gäss! – Selmas Underbara Resa Genom Sverige”. En produktion tillsammans med sin musikklass. Egen musik och tolkning av ”Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”.
  • Location manager för serien ”Hamilton”, enligt sajten Imdb
  • Additional crew i serierna ”Morden i Sandhamn” och ”Sthlm Rekviem”
  • Korberg Production – en enskild firma i hans namn finns registrerad enligt sajten Ratsit, men utan vidare information. 

Mycket mer än så är svårt att gräva fram om honom. Visst är han ännu ung så vem kan säga att han inte är på väg att göra karriär som sin far? Frågan är dock om han ens är intresserad av det.

Son till Tommy Körberg – en räkmacka in i kändislivet?

Heter man Körberg i efternamn och vill in i musikbranschen – borde man inte ha en ganska stor fördel redan? Vi vet ingenting om hur mycket eller lite pappa Tommy stöttat sin son i hans karriär men man kan ju undra. 

Det finns många exempel på kändisar idag som haft stor användning för sina föräldrars karriär när det gällt att starta sin egen. Se bara på:

  • Skådespelarna Skarsgård
  • Alla Wahlgrens/Ingrossos
  • Hela familjen Parnevik
  • Hedman/Graaf 

Kanske är det dock så att Erlend Körberg inte är speciellt taggad på att bli lika omtalad som sin far. Kanske är han inte intresserad av att tjäna en förmögenhet och synas på stora scener och på löpsedlar som Tommy Körberg gjort i runt 50 år. Att han inte använder sig av sitt namn för att synas, och inte använder sociala medier, är tecken på det i alla fall. Så kanske vi kan lämna honom till sitt mer anonyma och förhoppningsvis lyckliga liv. 

Relaterat

Bengans, A Media Company – All Right Reserved.